Kako je COVID-19 vplival na izvajanje cepljenja v pediatričnih in šolskih ambulantah?

Sodelovali so:

dr. Anja Radšel, dr.med., za Sekcijo za primarno pediatrijo: Izvajanje programov preventive in cepljenja pri pediatrih in priporočila RSK v času epidemije.

Mojca Juričič, dr. med. Predsednica sekcije za šolsko, študentsko in adolescentno medicine: Izvajanje preventive in cepljenja (1. razred, 3.razred, 6.razred, 8.razred..) in priporočila RSK v času epidemije. Kakšni so rezultati precepljenosti za lansko leto?

Tanja Javh, dr.med. spec.: ZD Ljubljana, Enota Bežigrad: S katerimi izzivi ste se srečali v času pandemije, ko ste izvajali sistematiko in cepljenje v vaši enoti Bežigrad?

Špela Žnidaršič Reljič, dr.med., spec.ped.: ZD dr. Adolfa Drolca Maribor: Maribor kot center, ki zadnja leta dosega eno višjih precepljenosti v Sloveniji med večjimi mesti. S katerimi izzivi ste se srečali lansko leto, ko ste izvajali sistematiko in cepljenje?

Nives Hočevar, dr.med. spec.šol.med.: V Novem mestu in okolici ste se nekaj let nazaj soočali z slabšo precepljenostjo proti HPV. Kaj ste naredili, da ste dvignili precepljenost?

Majda Troha, dr.med. spec.šol.med.: Izvajate preventivo in cepljenja v ZD Idrija. Kako bi ocenili lansko šolsko leto? Kaj menite, da je ključno za dobro izvedbo preventivnih pregledov in cepljenja v šolski ambulanti. Vi ste tudi sicer že v preteklosti izvajali nekatera cepljenja poleg rednih programov, npr. cepljenje proti HPV tudi pri fantih, ki ga je omogočila lokalna skupnost.